Ünnepi jó kívánság
Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramja

A Strathmann GmbH & Co KG a MÁESZ stratégiaia partnere

Lapozható információk

Lapozható információk a tejcukorérzékenységről és a prosztatagyulladásról

Hasznos információk a prosztata-gondokról

Hasznos információk a prosztata-gondokról

Tejcukorérzékenység, laktózintolerancia, teszt...

Tejcukorérzékenység, laktózintolerancia, teszt...

A A A

Pollstimol Cernil tabletta 100x 2016 tn

 

Pollen szárazkivonat.

 

A Pollstimol-Cernil tabletta növényi hatóanyag-kivonatot tartalmazó, a prosztata akut és krónikus, nem bakteriális eredetű gyulladásának kezelésére, a prosztata jóindulatú megnagyobbodása során fellépő vizeletürítési panaszok kezelésére, urethritis terápiájára alkalmas gyógyszer.

 

Jóindulatú prosztatamegnagyobbodás és nem bakteriális eredetű prosztatagyulladás következtében fellépő vizeletürítési panaszok kezelésére vény nélkül adható - 50x és 100x kiszerelésben kapható - gyógyszer.

 

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 

Prosztatatúltengés (prosztatahipertrófia)A férfiklimax korában, általában 48 -50 év körül fordul elő túlburjánzás részben a prosztata mirigyes állományában, különösen a húgycsövet körkörösen bélelő mirigyszövetben. Emiatt a vizeletürítés akadályozott, sőt teljesen gátolt lehet: vizeléskor kezdetben a vizelet nehezebben indul el, igen vékony, cérnaszálszerü sugárban ürül és ezért egy-egy hólyagkiürítés sokáig elhúzódik.

Szabad úton távozhatVilágszerte az ötven éven felüli férfiaknak több mint a fele szenved prosztata bántalmakban. Nyolcvan éves kor felett a jóindulatú prosztata megnagyobbodás előfordulási aránya már 90 százalékos. A jóindulatú prosztata megnagyobbodás az életminőséget jelentős mértékben befolyásoló betegség.

ProsztataA prosztata egyik megbetegedése a jóindulatú prosztata megnagyobbodás.
Ahogyan a férfiak öregszenek, prosztatájuk megnövekszik és akadályozhatja a vizelet áramlását. Ezt az állapotot nevezik jóindulatú prosztata megnagyobbodásnak, rövidítve BPH-nak.

prosztata 2Születéskor a prosztata borsószem nagyságú mirigy. A gyermekkor folyamán tömege enyhén növekszik, majd pubertáskor hirtelen növekedésnek indul. 25 éves korra teljesen kifejlődik, kb. gesztenye nagyságot ér el. A későbbi évek során bekövetkező, nem daganatos növekedésének oka ismeretlen.

 

pollstimol cernil newA prosztata megbetegedései közül az urológust leggyakrabban a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának és a prosztata gyulladásának panaszaival keresik fel. Mindkettő igen komplex tünet-együttes, kezelése körültekintő diagnózist és türelmet igényel orvostól és betegtől egyaránt.